Executive Search Code van Talent naar de Top

In de huidige tijd waarin we leven is de aandacht voor vrouwen aan de top en het in december 2019 gestelde quotum logischerwijs tijdelijk op de achtergrond beland.

Maar het is en blijft relevant. Ook Ç&Q krijgt steeds vaker de concrete vraag, of we voor een bepaalde positie vrouwelijke kandidaten kunnen zoeken, of we merken dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven wordt aan een vrouw. Ç&Q heeft dan ook recent ook de Executive Search Code van Talent naar de Top ondertekend, omdat wij geloven in diversiteit in de breedste zin van het woord. Het is voor Ç&Q vanzelfsprekend om zowel geschikte vrouwen als mannen op onze longlist te plaatsen voor zowel posities in vast dienstverband als ook voor posities in RvC’s.

Ons inziens zijn er genoeg goede ambitieuze top vrouwen in Nederland en in de markt. Ze moeten alleen gevonden worden. Vrouwen moeten zich meer durven te profileren en kenbaar maken dat ze geschikt zijn voor topposities.

Als bureau zorgen wij ervoor dat we voortdurend in contact komen met nieuw goed vrouwelijk potentieel: door hen proactief te benaderen en het gesprek aan te gaan, zelfs al hebben we op dat moment geen concrete propositie die we voor kunnen leggen.

Verder werken we actief samen met andere bedrijven die zich bezighouden met dit onderwerp:

  • The Diversity Company; al ruim 10 jaar een betrouwbare partner in Diversiteit & Inclusie. Zij adviseren en ondersteunen organisaties die begrijpen dat meer diversiteit zorgt voor betere bedrijfsresultaten. Samen met hun opdrachtgevers analyseren zij de feiten, randvoorwaarden en cultuur m.b.t. diversiteit en inclusie en begeleiden zij hen bij de implementatie van de adviezen.
  • Temperament plus; Mocht je nu een topper van een vrouw zijn, maar het lastig vinden om dit kenbaar en zichtbaar te maken: Anke Koster van Temperament plus kan jou helpen met het opstellen van een heldere positionering van jezelf op LinkedIn, een van de belangrijkste kanalen voor jouw professionele zichtbaarheid en het tonen van jouw expertise.

Heb jij als organisatie ook behoefte aan meer vrouwen in je team? We maken graag een (online) afspraak met je om te bespreken wat wij als Ç&Q voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Ben jij een talentvolle vrouw? Sta je open voor een nieuwe uitdaging in vast dienstverband of een positie als commissaris (nu of op de langere termijn), schroom dan niet om contact op te nemen met ons. We maken graag een online afspraak met je.

CONTACT OPNEMEN